Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?
a. 120 metres
b. 180 metres
c. 324 metres
d. 150 metres
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).150 metres

2. A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:
a. 45 km/hr
b. 50 km/hr
c. 54 km/hr
d. 55 km/hr
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).50 km/hr

3. The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:
a. 200 m
b. 225 m
c. 245 m
d. 250 m
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).245 m

4. Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:
a. 1 : 3
b. 3 : 2
c. 3 : 4
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).3 : 2

5. A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?
a. 120 m
b. 240 m
c. 300 m
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).240 m

6. A train 240 m long passes a pole in 24 seconds. How long will it take to pass a platform 650 m long?
a. 65 sec
b. 89 sec
c. 100 sec
d. 150 sec
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).89 sec

7. Two trains of equal length are running on parallel lines in the same direction at 46 km/hr and 36 km/hr. The faster train passes the slower train in 36 seconds. The length of each train is:
a. 50 m
b. 72 m
c. 80 m
d. 82 m
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).50 m

8. A train 360 m long is running at a speed of 45 km/hr. In what time will it pass a bridge 140 m long?
a. 40 sec
b. 42 sec
c. 45 sec
d. 48 sec
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).40 sec

9. Two trains are moving in opposite directions @ 60 km/hr and 90 km/hr. Their lengths are 1.10 km and 0.9 km respectively. The time taken by the slower train to cross the faster train in seconds is:
a. 36
b. 45
c. 48
d. 49
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).48

10. A jogger running at 9 kmph alongside a railway track in 240 metres ahead of the engine of a 120 metres long train running at 45 kmph in the same direction. In how much time will the train pass the jogger?
a. 3.6 sec
b. 18 sec
c. 36 sec
d. 72 sec
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).36 sec

Page 1 of 4