Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

21. How many seconds will a 500 metre long train take to cross a man walking with a speed of 3 km/hr in the direction of the moving train if the speed of the train is 63 km/hr?
a. 25
b. 30
c. 40
d. 45
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).30

22. Two goods train each 500 m long, are running in opposite directions on parallel tracks. Their speeds are 45 km/hr and 30 km/hr respectively. Find the time taken by the slower train to pass the driver of the faster one.
a. 12 sec
b. 24 sec
c. 48 sec
d. 60 sec
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).24 sec

23. Two trains are running in opposite directions with the same speed. If the length of each train is 120 metres and they cross each other in 12 seconds, then the speed of each train (in km/hr) is:
a. 10
b. 18
c. 36
d. 72
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).36

24. Two trains of equal lengths take 10 seconds and 15 seconds respectively to cross a telegraph post. If the length of each train be 120 metres, in what time (in seconds) will they cross each other travelling in opposite direction?
a. 10
b. 12
c. 15
d. 20
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).12

25. A train 108 m long moving at a speed of 50 km/hr crosses a train 112 m long coming from opposite direction in 6 seconds. The speed of the second train is:
a. 48 km/hr
b. 54 km/hr
c. 66 km/hr
d. 82 km/hr
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).82 km/hr

26. Two trains are running at 40 km/hr and 20 km/hr respectively in the same direction. Fast train completely passes a man sitting in the slower train in 5 seconds. What is the length of the fast train?
a. 23 m
b. 23
2
m


9
c. 27
7
m


9
d. 29 m
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).27
7
m


9

27. A train overtakes two persons who are walking in the same direction in which the train is going, at the rate of 2 kmph and 4 kmph and passes them completely in 9 and 10 seconds respectively. The length of the train is:
a. 45 m
b. 50 m
c. 54 m
d. 72 m
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).50 m

28. A train overtakes two persons walking along a railway track. The first one walks at 4.5 km/hr. The other one walks at 5.4 km/hr. The train needs 8.4 and 8.5 seconds respectively to overtake them. What is the speed of the train if both the persons are walking in the same direction as the train?
a. 66 km/hr
b. 72 km/hr
c. 78 km/hr
d. 81 km/hr
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).81 km/hr

29. A train travelling at 48 kmph completely crosses another train having half its length and travelling in opposite direction at 42 kmph, in 12 seconds. It also passes a railway platform in 45 seconds. The length of the platform is
a. 400 m
b. 450 m
c. 560 m
d. 600 m
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).400 m

30. Two stations A and B are 110 km apart on a straight line. One train starts from A at 7 a.m. and travels towards B at 20 kmph. Another train starts from B at 8 a.m. and travels towards A at a speed of 25 kmph. At what time will they meet?
a. 9 a.m.
b. 10 a.m.
c. 10.30 a.m.
d. 11 a.m.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).10 a.m.

Page 3 of 4