Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. A man has Rs. 480 in the denominations of one-rupee notes, five-rupee notes and ten-rupee notes. The number of notes of each denomination is equal. What is the total number of notes that he has ?
a. 45
b. 60
c. 75
d. 90
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).90

2. There are two examinations rooms A and B. If 10 students are sent from A to B, then the number of students in each room is the same. If 20 candidates are sent from B to A, then the number of students in A is double the number of students in B. The number of students in room A is:
a. 20
b. 80
c. 100
d. 200
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).100

3. The price of 10 chairs is equal to that of 4 tables. The price of 15 chairs and 2 tables together is Rs. 4000. The total price of 12 chairs and 3 tables is:
a. Rs. 3500
b. Rs. 3750
c. Rs. 3840
d. Rs. 3900
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Rs. 3900

4. If a - b = 3 and a^2 + b^2 = 29, find the value of ab.
a. 10
b. 12
c. 15
d. 18
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).10

5. The price of 2 sarees and 4 shirts is Rs. 1600. With the same money one can buy 1 saree and 6 shirts. If one wants to buy 12 shirts, how much shall he have to pay ?
a. Rs. 1200
b. Rs. 2400
c. Rs. 4800
d. Cannot be determined
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Rs. 2400

6. A sum of Rs. 1360 has been divided among A, B and C such that A gets 2/3 of what B gets and B gets 1/4 of what C gets. B's share is:
a. Rs. 120
b. Rs. 160
c. Rs. 240
d. Rs. 300
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Rs. 240

7. One-third of Rahul's savings in National Savings Certificate is equal to one-half of his savings in Public Provident Fund. If he has Rs. 1,50,000 as total savings, how much has he saved in Public Provident Fund ?
a. Rs. 30,000
b. Rs. 50,000
c. Rs. 60,000
d. Rs. 90,000
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Rs. 60,000

8. A fires 5 shots to B's 3 but A kills only once in 3 shots while B kills once in 2 shots. When B has missed 27 times, A has killed:
a. 30 birds
b. 60 birds
c. 72 birds
d. 90 birds
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).30 birds

9. Eight people are planning to share equally the cost of a rental car. If one person withdraws from the arrangement and the others share equally the entire cost of the car, then the share of each of the remaining persons increased by:
a. 1/7
b. 1/8
c. 1/9
d. 7/8
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).1/7

10. To fill a tank, 25 buckets of water is required. How many buckets of water will be required to fill the same tank if the capacity of the bucket is reduced to two-fifth of its present ?
a. 10
b. 35
c. 62.5
d. Cannot be determined
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).62.5

Page 1 of 4