Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. A can do a work in 15 days and B in 20 days. If they work on it together for 4 days, then the fraction of the work that is left is :
a. 1/4
b. 1/10
c. 7/15
d. 8/15
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).8/15

2. A can lay railway track between two given stations in 16 days and B can do the same job in 12 days. With help of C, they did the job in 4 days only. Then, C alone can do the job in:
a. 9(1/5)days
b. 9(2/5)days
c. 9(3/5)days
d. 10
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).9(3/5)days

3. A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?
a. 12 days
b. 15 days
c. 16 days
d. 18 days
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).15 days

4. A is thrice as good as workman as B and therefore is able to finish a job in 60 days less than B. Working together, they can do it in:
a. 20 days
b. 22(1/2)days
c. 25 days
d. 30 days
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).22(1/2)days

5. A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?
a. Rs. 375
b. Rs. 400
c. Rs. 600
d. Rs. 800
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Rs. 400

6. If 6 men and 8 boys can do a piece of work in 10 days while 26 men and 48 boys can do the same in 2 days, the time taken by 15 men and 20 boys in doing the same type of work will be:
a. 4 days
b. 5 days
c. 6 days
d. 7 days
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).4 days

7. A can do a piece of work in 4 hours; B and C together can do it in 3 hours, while A and C together can do it in 2 hours. How long will B alone take to do it?
a. 8 hours
b. 10 hours
c. 12 hours
d. 24 hours
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).12 hours

8. A can do a certain work in the same time in which B and C together can do it. If A and B together could do it in 10 days and C alone in 50 days, then B alone could do it in:
a. 15 days
b. 20 days
c. 25 days
d. 30 days
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).25 days

9. A does 80% of a work in 20 days. He then calls in B and they together finish the remaining work in 3 days. How long B alone would take to do the whole work?
a. 23 days
b. 37 days
c. 37(1/2) days
d. 40 days
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).37(1/2) days

10. A machine P can print one lakh books in 8 hours, machine Q can print the same number of books in 10 hours while machine R can print them in 12 hours. All the machines are started at 9 A.M. while machine P is closed at 11 A.M. and the remaining two machines complete work. Approximately at what time will the work (to print one lakh books) be finished ?
a. 11:30 A.M.
b. 12 noon
c. 12:30 P.M.
d. 1:00 P.M.
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).1:00 P.M.

Page 1 of 3