Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. How many grams of NaCl represent 1 mole?
a. 23
b. 35.5
c. 58.5
d. 69.5
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).58.5

2. How many atoms of carbon represent 1.5 mole?
a. 6.022 X 10²³
b. 1.2044 X 10²³
c. 3.011 X 10²³
d. 9.033 X 10²³
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).9.033 X 10²³

3. Calculate the number of moles in 42 grams of NaHCO₃?
a. 0.5
b. 1
c. 1.5
d. 2
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).0.5

4. Calculate the number of moles in 369 grams of Ca°Cl₂?
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).3

5. Which of the following has the same number of moles as in 398 grams of CuSO₄?
a. 2 grams of hydrogen
b. 40 grams of oxygen
c. 35 grams of nitrogen
d. 58.5 grams of Sodium chloride
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).40 grams of oxygen

6. What are the number of atoms of chlorine in 250.5 grams of Cl₂O₆?
a. 1.806 X 10²⁴
b. 2.408 X 10²³
c. 9.033 X 10²³
d. 6.022 X 10²³
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).1.806 X 10²⁴

7. What are the number of moles of Hydrogen in 158 grams of Ammonium Bicarbonate?
a. 5
b. 10
c. 15
d. 20
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).10

8. What are the number of moles of nitrogen in 274 grams of (NH₄)₂Ce(NO₃)₆?
a. 16
b. 8
c. 6
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).4

9. What are the number of moles of hydrogen in NH₄[Cr(SCN)₄(NH₃)₂] if the weight of nitrogen in it is 49 grams?
a. 3.5
b. 5
c. 7
d. 10
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).5

10. What are the number of molecules of water in CuSO₄.5H₂O, if the weight of oxygen in it is 36 grams?
a. 3.25 X 10²³
b. 5.25 X 10²³
c. 7.52 X 10²³
d. 9.52 X 10²³
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).7.52 X 10²³

Page 1 of 10