Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. Which of the following is not a unit of temperature?
a. Celsius
b. Fahrenheit
c. Therm
d. Rankine
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Therm

2. Which of the following is greatest?
a. 10°C
b. 10°R
c. 10°F
d. 10 K
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).10°C

3. Absolute zero temperature is approximately equal to?
a. -160°R
b. -273°R
c. -373°R
d. -460°R
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).-460°R

4. If change in temperate is 212 degree Fahrenheit, what is the change in temperature in degree Rankine?
a. 100°R
b. 212°R
c. 273°R
d. 460°R
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).212°R

5. If change in temperate is 180 degree Rankine, what is the change in temperature in degree Celsius?
a. 100°C
b. 180°C
c. 212°C
d. 273°C
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).100°C

6. Let us say temperature of a body in degree Celsius and degree Rankine are related as TC = 50 + 3TR, what is the change in temperature in Kelvin, if the change in temperature in degree Rankine is 100°R?
a. 300 K
b. 180 K
c. 100 K
d. 90 K
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).300 K

7. What is the value of 100°C in degree Fahrenheit?
a. 212°F
b. 460°F
c. 672°F
d. 884°F
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).212°F

8. What is the value of 273 K in degree Rankine?
a. 0°R
b. 32°R
c. 492°R
d. 672°R
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).492°R

9. Volume of an object is dependent upon its temperature in degree Celsius as V = a + bTC, what is the dependence of volume upon temperature in degree Rankine?
a. V = a + 32b + 9bTR/5
b. V = a + 492b + 9bTR/5
c. V = a + 492b + 5bTR/9
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).V = a + 492b + 9bTR/5

10. Mass and volume of an object is dependent on its temperature in kelvin as m = 5t² kg and v = (400 + 600t) m³ respectively, then what is the density of the object at t = 27°C?
a. 5 kg/m³
b. 10 kg/m³
c. 15 kg/m³
d. 20 kg/m³
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).5 kg/m³

Page 1 of 6