Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

91. Grapes, figs and dates are rich in
a. fructose
b. starch
c. glucose
d. proteins
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).glucose

92. Animal starch is called
a. glucose
b. glycogen
c. cellulose
d. fructose
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).glycogen

93. Function of tRNA and mRNA is to decode information from genes into a specific
a. lipid
b. proteins
c. sugar
d. carbohydrates
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).carbohydrates

94. Number of amino acids that are found in occurring cells and tissues are
a. 140
b. 170
c. 120
d. 160
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).170

95. Glycogen cannot be mixed in aqueous solution therefore it is
a. insoluble
b. soluble
c. hydrolyzed
d. useless
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).insoluble

96. Specific arrangement of highly complex proteins and polypeptide tertiary chains is found in oxygen carrying protein of RBC called
a. Immunoglobulin
b. platelets
c. hemoglobin
d. keratin fiber
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).hemoglobin

97. RNA is found in nucleolus of cell and DNA is found in
a. chromosomes
b. cytosol
c. cell wall
d. vacuole
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).chromosomes

98. Only 20 types of amino acids can give rise to over
a. 10,000 proteins
b. 10,500 proteins
c. 10,100 proteins
d. 11,500 proteins
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).10,000 proteins

99. Nucleotide in DNA are united with one another by a linkage called
a. ester linkage
b. diester linkage
c. phosphodiester linkage
d. peptide linkage
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).phosphodiester linkage

100. Yielded compound by combination of a base and a pentose sugar is called
a. nucleotide
b. nucleoside
c. Nuclei
d. nucleolus
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).nucleoside

Page 10 of 12