Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

41. Waxes are also secreted by some
a. animals
b. plants
c. bacteria
d. insects
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).insects

42. A conjugated molecule of glycolipids is made when carbohydrates in cell combine with
a. proteins
b. ions
c. carbohydrates
d. lipids
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).lipids

43. Term carbohydrate means
a. carbon and hydrogen
b. carbonated water
c. hydrated carbon
d. carbon hydroxyl
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).hydrated carbon

44. Insulin is a primary structure of an amino acid which has two chains containing
a. 51 amino acids
b. 40 amino acids
c. 50 amino acids
d. 30 amino acids
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).51 amino acids

45. Herbivores can easily digest cellulose in their digestive tract because of
a. pancreatic juice
b. bile
c. microorganisms
d. liver
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).microorganisms

46. Two chains of amino acids in an insulin molecule are held together by
a. sulphide bridges
b. disulphide bridges
c. peptide bond
d. covalent linkage
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).disulphide bridges

47. Cellulose gives no color when it comes in contact with
a. carbon dioxide
b. water
c. iodine
d. chloroform
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).iodine

48. Water has an excellent ability to absorb heat without changing its own
a. polarity
b. shape
c. temperature
d. mass
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).temperature

49. Ring shaped structures are usually seen in glucose and
a. trioses
b. ribose
c. tetroses
d. fructose
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).ribose

50. If one amino acid in each beta chain of hemoglobin, out of 574 amino acids do not occupy normal place it can lead to
a. paralysis
b. death
c. cramp
d. fits
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).death

Page 5 of 12