Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

51. First layer that is formed between primary walls of neighboring cells is called
a. primary lamella
b. middle lamella
c. secondary lamella
d. tertiary lamella
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).middle lamella

52. Modification of proteins and lipids by converting them into glycoprotein and glycolipds are done by
a. DNA
b. mitochondria
c. Golgi complex
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).mitochondria

53. A definite shape given to cell is by
a. cell membrane
b. ribosome
c. cell wall
d. nucleus
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).cell wall

54. A darkly stained body with in a nucleus without any prominent membranous boundary is
a. nucleolus
b. vacuole
c. ribosomes
d. mitochondria
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).nucleolus

55. Cell theory was given after working independently by
a. Theodore
b. F. Sanger
c. Schneider
d. Robert brown
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Schneider

56. Resolution of a human naked eye is
a. 2.0mm
b. 1.0mm
c. 3.0mm
d. 0.2mm
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).1.0mm

57. Process of isolating various components of cell is called
a. cell division
b. cell fractionation
c. cell elimination
d. cell separation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).cell fractionation

58. Process of engulfing solid particles in form of vacuoles is called
a. endycytosis
b. phagocytosis
c. pinocytosis
d. ectocytosis
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).phagocytosis

Page 6 of 6