Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. Outer layer of adrenal gland is called
a. adrenal cortex
b. adrenal medulla
c. cortex
d. medulla
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).adrenal cortex

2. When an impulse reaches a synaptic knob, synaptic vesicles fuse with the
a. pre-synaptic membrane
b. post-synaptic membrane
c. synaptic cleft
d. neurotransmitters
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).pre-synaptic membrane

3. Main transmitter for synapses that lie outside central nervous system is
a. serotonin
b. adrenaline
c. acetylcholine
d. dopamine
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).acetylcholine

4. Medulla of adrenals produces hormone
a. adrenaline
b. nor-adrenaline
c. cortico-steroids
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both a and b

5. Weed killing is done by
a. 2,4 D
b. NAA
c. IAA
d. Ethane
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).2,4 D

6. Gastrin is hormone produced by mucosa of pyloric region of the
a. kidney
b. lungs
c. stomach
d. intestine
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).stomach

7. Inside of neuron, membrane is made more negative by
a. carbohydrates
b. fats
c. proteins and organic acids
d. lipids
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).proteins and organic acids

8. A nerve impulse is passed from one neuron to other through
a. node of ranvier
b. synapse
c. cellbody
d. dendrites
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).synapse

9. Sympathetic nervous system is associated with
a. hormonal secretions
b. fear and rage
c. skeletal muscles
d. fight and flight
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).fight and flight

10. Lobe of pituitary often referred to as master gland, is the
a. frontal
b. posterior
c. anterior
d. median
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).anterior

Page 1 of 31