Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. Dome-shaped part under chest is called
a. lungs
b. bronchi
c. diaphragm
d. alveoli
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).diaphragm

2. Respiration which takes place during day time is called
a. aerobic
b. respiration
c. photorespiration
d. anaerobic
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).photorespiration

3. Tiny thin walled ducts which are present in lungs of birds are called
a. alveoli
b. bronchi
c. parabronchi
d. bronchioles
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).parabronchi

4. In humans' ciliated epithelium, mucus membrane filter foreign particles to enter in
a. oral cavity
b. nasal cavity
c. buccal cavity
d. digestive tract
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).nasal cavity

5. Respiration at organism level is known as
a. breathing
b. ventilation
c. Both a and b
d. inhalation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Both a and b

6. Glycolate is converted into glycine with in
a. ribosome
b. mitochondria
c. peroxisomes
d. axioms
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).peroxisomes

7. Ribs are elevated when muscles between ribs are
a. relaxed
b. contracted
c. dilated
d. expanded
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).contracted

8. Steep diffusion gradient is maintained by
a. diffusion
b. respiration
c. ventilation
d. transpiration
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).ventilation

9. Conducting tissues which help in transportation are
a. xylem
b. phloem
c. Both a and b
d. roots and phleom
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Both a and b

10. Capacity of lungs while sleeping for gaseous exchange is
a. 4 liters
b. half liters
c. 2 liters
d. 6 liters
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).half liters

Page 1 of 6