Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. Evolutionary changes help in producing new
a. individuals
b. communities
c. species
d. plants
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).species

2. When an early embryo or single egg divides into one or more separate embryos, it gives birth to
a. nonidentical twins
b. identical twins
c. triplets
d. singles
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).identical twins

3. Plants which have been infused foreign DNA into their cells are
a. genetic plants
b. unicellular plants
c. multicellular plants
d. transgenic plants
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).transgenic plants

4. Virus which is responsible for AIDS is typically known as
a. HBV
b. HIV
c. HCV
d. HAV
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).HIV

5. Way of removing pollutants or toxic waste from environment with help of living organisms is called
a. degradation
b. bioremediation
c. integrated disease management
d. disease control
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).bioremediation

6. Stomach is organ of food digestion therefore secretes enzyme which helps in digestion known as
a. bile
b. pancreatic juice
c. gastric juice
d. no enzyme
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).gastric juice

7. Process of production of identical copies of organisms asexually is
a. tissue culturing
b. vitro-fertilization
c. Cloning
d. transgenic organisms
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Cloning

8. Gene frequency, gene flow, population density, age distribution, over population are attributes of
a. community
b. population
c. groups
d. individuals
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).population

9. A very useful technique which helps in testing a nutrient's essentiality for plantation is
a. nutrition culture technique
b. Hydroponic culture technique
c. hydrophobic culture technique
d. tissue culture technique
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Hydroponic culture technique

10. Astronauts may utilize useful technique of hydroponic culture in space to
a. grow vegetables
b. sow seeds
c. preserve milk
d. grow fruits
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).grow vegetables

Page 1 of 21