Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. Larval epidermis is produced by
a. clear cytoplasm
b. yellow cytoplasm
c. gray vegetal cytoplasm
d. brown cytoplasm
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).clear cytoplasm

2. Signs of aging include
a. loss of hair pigment
b. dryness and wrinkling of skin
c. forgetfulness
d. all of the Above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of the Above

3. Rate of growth stops and plants die at a temperature of
a. 20-30°C
b. 10-20°C
c. 35-40°C
d. 5-10°C
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).35-40°C

4. Secondary tissue is added by the
a. intercalary meristem
b. vascular cambium
c. apical meristems
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both a and b

5. Stage one in differentiation involves
a. recognition of apical meristems
b. formation of embryo
c. recognition of cambium
d. production of leaf primordial
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).formation of embryo

6. Effect of auxin diffusing from apical bud on lateral shoots is known as
a. promoting effect
b. compensatory effect
c. inhibitory effect
d. supporting effect
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).inhibitory effect

7. Anterior end of neural groove, forms future
a. liver
b. spinal cord
c. heart
d. brain
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).brain

8. Blastula stage is characterized by presence of
a. blastoderm
b. blastocoele
c. neural plate
d. coelom
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).blastocoele

9. Blastoderm splits during
a. neurulation
b. gastrulation
c. blastulation
d. pompulation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).gastrulation

10. Anterior end of primitive streak is occupied by
a. mesodermal cells
b. notochordal cells
c. endodermal cells
d. ectodermal cells
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).notochordal cells

Page 1 of 17