Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. Inner semi fluid of invertebral disc is
a. nucleus pulposus
b. annulus fibrosus
c. ileum fibrosus
d. cytoplasmic polposus
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).nucleus pulposus

2. Freezing temperatures form ice crystals within protoplasm, perforates membranes and organelles, eventually cell is
a. regenerated
b. killed
c. phagocytosed
d. plasmolysed
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).killed

3. Tubular system opens to exterior through several
a. nephridiophore
b. nephrostome
c. protonephridium
d. protophrostome
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).nephridiophore

4. There is a thick layer of insulating fat in whales and seals which protects them from colder water, this layer is known as
a. brown fat
b. cuticle
c. blubber
d. integument
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).blubber

5. Joints which are held together by fibers of connective tissue are called
a. fibrous joints
b. synovial joints
c. hinge joints
d. ball and socket joints
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).fibrous joints

6. Extensive convoluted part of Bowman's capsule is called
a. vasa recta
b. renal hilus
c. loop of henel
d. distal part
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).loop of henel

7. Central cavity of kidneys is called as
a. ureter
b. pelvis
c. bladder
d. medulla
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).pelvis

8. Detoxification of ammonia to citrulline requires precursor of
a. ornithine
b. arginine
c. creatine
d. glutamine
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).ornithine

9. Most common chronic arthritis which degenerates joints is
a. osteoporosis
b. Arthritis
c. cleft palate
d. osteoarthritis
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).osteoarthritis

10. Elevated temperatures damage metabolism by denaturing
a. proteins
b. enzymes
c. carbohydrates
d. fats
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).enzymes

Page 1 of 19