Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. Chitinous Setae are locomotry organs of annelids which are present on
a. parapodia
b. cell wall
c. prostomium
d. nucleolus
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).parapodia

2. Animals which have both features of mammals and reptiles together, include
a. duckbill platypus
b. spiny ant eater
c. wolves
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both a and b

3. If two different types of individuals structurally or functionally occur in same organism, this condition is called
a. heteromorphism
b. morphism
c. polymorphism
d. hypomorphism
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).polymorphism

4. Neiris belong to class
a. polychaeta
b. hirudinea
c. oligochaeta
d. animalia
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).polychaeta

5. Animals of division Radiata are
a. triploblastic
b. diploblastic
c. radioblastic
d. quadroblastic
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).diploblastic

6. Mesoderm is derived from wall of developing gut (archentron) in series
a. deutrostomia
b. pterostomia
c. protrostomia
d. pretostomia
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).deutrostomia

7. Bony fishes have brain which is composed of 10 pains of
a. cranial nerves
b. ganglia
c. flame cells
d. neurons
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).cranial nerves

8. Lower jaw of mammals is composed of only one
a. Teeth
b. bone
c. cartilage
d. muscles
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).bone

9. Body of mammals is covered by
a. feathers
b. hairs
c. scales
d. fins
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).hairs

10. Cleavage in which planes of cleavage are symmetrical to polar axis and produce tiers of cells is radial and
a. spiral
b. indeterminate
c. determinate
d. independent
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).indeterminate

Page 1 of 16