Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

151. If herbaceous stem loose its turgidity, it may
a. die
b. regrow
c. regenerate
d. wilt
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).wilt

152. Commercial cork is obtained from bark of a tree like
a. conifers
b. quercus suber
c. mango tree
d. banana tree
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).quercus suber

153. An organic substance which hardens secondary cell wall is usually impregnated with
a. xylem
b. phloem
c. sclereides
d. lignin
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).lignin

154. Opening of bud is achieved when leaf in bud condition shows more
a. transpiration
b. growth
c. respiration
d. photosynthesis
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).growth

155. Molluscan body possess
a. exoskeleton
b. hydrostatic skeleton
c. endoskeleton
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).endoskeleton

156. Procuticle is further hardened by
a. sclerotization
b. calcium carbonate
c. magnesium sulfate
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).magnesium sulfate

157. Flowers of plant which close at night due to rapid growth in lower side is
a. rose
b. mimosa
c. ferns
d. tulip
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).tulip

158. Word tropic is a Greek word in which 'Tropos' mean
a. elongated
b. turn
c. straight
d. zigzag
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).turn