Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. Water molds are another name of
a. oomycetes
b. mycetes
c. dicetes
d. monocetes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).oomycetes

2. Most unusual protist phyla is
a. coflagellates
b. dinoflagellates
c. choanoflagellates
d. paraflagellates
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).dinoflagellates

3. African sleeping sickness is caused by a human parasite called
a. trysoma
b. panosoma
c. trypanosoma
d. dipanosoma
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).trypanosoma

4. Pseudopodia is specialized cytoplasmic projections which is attribute of
a. paramecium
b. Ameoba
c. hydra
d. chlamydomonas
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Ameoba

5. Flagellates which are found in gut of termite and digest dry wood are called
a. dichonymphus
b. Trichonymphas
c. teranymphas
d. quadronymphus
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Trichonymphas

6. Special organelle which plays an important role in regulation of water in freshwater ciliates is called
a. nucleus
b. contractile vacuole
c. mitochondria
d. centrioles
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).contractile vacuole

7. Diatoms are major producers and form aquatic
a. food
b. oxygen
c. food chain
d. silicates
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).food chain

8. Myxomycota is also termed as
a. fungus
b. molds
c. water molds
d. slime molds
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).slime molds

9. Thread like structures present on body of fungi is
a. mycelium
b. fungus
c. hyphae
d. molass
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).hyphae

10. Radiolarians is an example of unicellular organism and its common name is
a. atipods
b. actipods
c. actinipods
d. nematodes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).actinipods

Page 1 of 4