Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. Viruses which infect bacteria are called
a. microphages
b. bacteriophages
c. autophages
d. Congo virus
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).bacteriophages

2. Subunits of capsid are called
a. capsule
b. capsomeres
c. centromeres
d. centrioles
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).capsomeres

3. T-lymphocytes results in failure of immune system making individual vulnerable to all other
a. diseases
b. viruses
c. bacteria
d. fungus
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).diseases

4. Virus depend on other plants and animals for its synthesis, that?s why it is called as
a. obligatory intracellular parasite
b. obligatory extracellular parasite
c. obligatory parasite
d. intracellular parasite
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).obligatory intracellular parasite

5. Number of capsid in a virus of common cold is
a. 252
b. 535
c. 250
d. 525
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).252

6. Shape of a polio virus is
a. cylindrical
b. spherical
c. round
d. oval
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).spherical

7. Disease of vascular lesions in epithelial layers of ectodermal tissues are formed in mouth or skin is known as
a. Herpes simplex
b. Influenza
c. Polio
d. Mumps
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Herpes simplex

8. Synthesis and maturation of phage along with release of new phages constitutes cycle called
a. lysis cycle
b. life cycle
c. lytic cycle
d. liptical cycle
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).lytic cycle

9. Euglena and Amoeba belongs to kingdom
a. protoctista
b. protozoa
c. monera
d. plantae
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).protoctista

10. There is no genetically engineered vaccine available for
a. HCV
b. HBV
c. HAV
d. HEV
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).HCV

Page 1 of 5