Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. Small intestine is composed of
a. duodenum
b. jejunum
c. ileum
d. All of the Above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the Above

2. Patients who are suffering from ulcer should avoid
a. smoking
b. alcohol
c. coffee
d. All of the Above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the Above

3. In obese patients, fat is stored in tissues called
a. adipose
b. dispose
c. tripose
d. terapose
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).adipose

4. Thick secretions which cover inside of stomach are called
a. mucosa
b. zymogen
c. gastric
d. mucus
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).mucus

5. Lining of duodenum releases enzyme called
a. trypsin
b. trypsinogen
c. erepsin
d. sterol esterase
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).trypsinogen

6. Organism which can prepare their own food are called
a. heterotrophic
b. autotrophic
c. mototropic
d. hypotrophic
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).autotrophic

7. Plants which feed on small insects and organic compounds are called
a. parasites
b. insectivorous
c. carnivorous
d. herbivorous
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).insectivorous

8. Numerous small branches which end blindly in body of planarian are called
a. septum
b. caecae
c. mouth
d. pharynx
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).caecae

9. Short narrow tube inside body of cockroach is called
a. rectum
b. hepatic caecae
c. mesentron
d. crop
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).mesentron

10. Special ring of muscle which is present between esophagus and stomach is called
a. esophageal sphincter
b. cardiac sphincter
c. pyloric sphincter
d. colonal sphincter
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).cardiac sphincter

Page 1 of 10