Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

21. Follicle cells after release of egg are modified to form a special structure called
a. cell debris
b. corpus luteum
c. endometrium
d. epididymis
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).corpus luteum

22. Primitive form of reproduction not involving any union of gametes is
a. sexual reproduction
b. asexual reproduction
c. syngenesis
d. sexual generation
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).asexual reproduction

23. Reproduction is mainly divided into
a. two types
b. three types
c. four types
d. five types
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).two types

24. In humans, ovary releases at one time only
a. two ovum
b. one ovum
c. one polar body
d. one oocyte
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).one ovum

25. Events of menstrual cycle involve the
a. ovarian cycle
b. uterine cycle
c. ovulatory cycle
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both a and b

26. Most of major organs of human embryo are formed by the
a. 16th week of pregnancy
b. 15th week of pregnancy
c. 14th week of pregnancy
d. 12th week of pregnancy
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).12th week of pregnancy

27. Oestrous cycle is found in all mammals except
a. dogs
b. cats
c. humans
d. bears
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).humans

28. Effective temperature considered in vernalisation is
a. around 1°C
b. around 4°C
c. around 2°C
d. around 10°C
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).around 4°C

29. Cloning will be subjected to serious moral questions if applied to
a. reptiles
b. humans
c. birds
d. mammals
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).humans

30. Plant which flower without being influenced by photoperiod is a
a. long day plants
b. short day plants
c. day neutral plant
d. noble plants
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).day neutral plant

Page 3 of 19