Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

41. Gram positive bacteria neisseria gonorrhoeae causes
a. gonorrhoa
b. syphilis
c. genital herpes
d. acquired immune deficiency syndrome (AIDS)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).gonorrhoa

42. Between uterine and foetal tissue a circular organ is established called
a. pericardium
b. scrotum
c. peritoneum
d. placenta
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).placenta

43. Decrease of follicle stimulating hormone (FSH) and increase of estrogen causes pituitary gland to secrete
a. testosterone
b. androgen
c. luteinizing hormone
d. thyroxine
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).luteinizing hormone

44. A reproductive cycle found in all female mammals except human is called
a. oestrous cycle
b. menstrual cycle
c. menupause
d. ovulatory cycle
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).oestrous cycle

45. Human embryo is referred to as 'the fetus' from beginning of
a. 1st month of pregnancy
b. 2nd month of pregnancy
c. 3rd month of pregnancy
d. 4th month of pregnancy
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).3rd month of pregnancy

46. Seeds are capable of enduring unfavourable conditions when they are
a. germinating
b. dormant
c. stored
d. stowed
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).dormant

47. Queen bee in honey bees
a. carries male gametes from male
b. lay unfertilized egg
c. keeps the sperms stored
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of the above

48. If fertilized eggs are laid outside female's body and develop there, this phenomenon is called
a. oviparity
b. ovoviparity
c. viviparity
d. viparity
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).oviparity

49. Fertilization of ovum takes place in proximal part of the
a. uterus
b. oviduct
c. vagina
d. cervix
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).oviduct

50. Nucleus taken from a somatic cell during cloning is introduced into an
a. sperm cell
b. egg cell
c. zygote
d. gamete
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).egg cell

Page 5 of 19