Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

61. Asexual reproduction commonly occurs in
a. plants
b. less differentiated animals
c. micro organisms
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of the above

62. Corticosteroids produced by fetus enter maternal blood circulation and cause
a. decrease in progesterone production
b. increase in progesterone production
c. decrease in oxytocin production
d. decrease in testosterone production
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).decrease in progesterone production

63. Testosterone is secreted by cells between seminiferous tubules called
a. interstitial cells
b. spermatids
c. polar cells
d. epithelium cells
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).interstitial cells

64. Spermatogonia increase in size and differentiate into
a. secondary spermatocytes
b. primary spermatocytes
c. spermatids
d. oocytes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).primary spermatocytes

65. All birds in nature are
a. viviparous
b. oviparous
c. ovoviviparous
d. viparous
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).oviparous

66. Phytochromes exists in
a. one form
b. two forms
c. three forms
d. four forms
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).two forms

67. Ovary under stimulus of follicle stimulating hormone (FSH) produces
a. estrogen
b. testosterone
c. oxytocin
d. thyroxine
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).estrogen

68. Periodic reproductive cycle in females is commonly known as
a. oestrous cycle
b. menstrual cycle
c. ovulatory cycle
d. menupause
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).menstrual cycle

69. Female body is prepared for lactation by
a. luteotropic hormone (LTH)
b. human placental lactogen
c. oxytocin
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both a and b

70. Fruit development without fertilization with no seed formation is called
a. binary fission
b. pathenocarpy
c. budding
d. grafting
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).pathenocarpy