Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's
a. largest railway station
b. highest railway station
c. longest railway station
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).largest railway station

2. Entomology is the science that studies
a. Behavior of human beings
b. Insects
c. The origin and history of technical and scientific terms
d. The formation of rocks
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Insects

3. Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of
a. Asia
b. Africa
c. Europe
d. Australia
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Africa

4. Garampani sanctuary is located at
a. Junagarh, Gujarat
b. Diphu, Assam
c. Kohima, Nagaland
d. Gangtok, Sikkim
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Diphu, Assam

5. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?
a. Physics and Chemistry
b. Physiology or Medicine
c. Literature, Peace and Economics
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

6. Hitler party which came into power in 1933 is known as
a. Labour Party
b. Nazi Party
c. Ku-Klux-Klan
d. Democratic Party
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Nazi Party

7. FFC stands for
a. Foreign Finance Corporation
b. Film Finance Corporation
c. Federation of Football Council
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Film Finance Corporation

8. Fastest shorthand writer was
a. Dr. G. D. Bist
b. J.R.D. Tata
c. J.M. Tagore
d. Khudada Khan
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Dr. G. D. Bist

9. Epsom (England) is the place associated with
a. Horse racing
b. Polo
c. Shooting
d. Snooker
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Horse racing

10. First human heart transplant operation conducted by Dr. Christiaan Barnard on Louis Washkansky, was conducted in
a. 1967
b. 1968
c. 1958
d. 1922
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).1967

Page 1 of 77