Access and Discuss Multiple choice questions for various competitive Exams and Interviews.

1. Odometer is to mileage as compass is to
a. speed
b. hiking
c. needle
d. direction
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).direction

2. Marathon is to race as hibernation is to
a. winter
b. bear
c. dream
d. sleep
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).sleep

3. Window is to pane as book is to
a. novel
b. glass
c. cover
d. page
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).page

4. Cup is to coffee as bowl is to
a. dish
b. soup
c. spoon
d. food
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).soup

5. Yard is to inch as quart is to
a. gallon
b. ounce
c. milk
d. liquid
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).ounce

6. Elated is to despondent as enlightened is to
a. aware
b. ignorant
c. miserable
d. tolerant
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).ignorant

7. Optimist is to cheerful as pessimist is to
a. gloomy
b. mean
c. petty
d. helpful
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).gloomy

8. Reptile is to lizard as flower is to
a. petal
b. stem
c. daisy
d. alligator
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).daisy

9. Play is to actor as concert is to
a. symphony
b. musician
c. piano
d. percussion
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).musician

10. Sponge is to porous as rubber is to
a. massive
b. solid
c. elastic
d. inflexible
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).elastic

Page 1 of 12